top of page
Snijden van stof

Cursus in het atelier

De Lange Tafel is een creatieve studio en naai atelier in Noord Limburg. Je kan bij ons terecht voor textielprojecten, advies en maatwerk. Ook kan men in oplages textielproducten laten produceren. Sampling is mogelijk. Daarnaast kunnen creatieve professionals en hobbyisten workshops, lessen en cursussen volgen. 

CURSUS BASIS- NAAITECHNIEKEN

Heb je nog geen naai-ervaring of ben je een beginner dan is deze cursus basis- naaitechnieken leuk en interessant om te volgen.​ Begin bij het begin en spijker de kennis bij over stofsoorten en technieken!

WAT GA JE DOEN?

Je gaat stapsgewijs je eigen proeven maken met door ons voorbereid lesmateriaal, per les behandel je een of meerdere technieken. Denk daarbij aan allereerst een nadenlapje, ontdek welke naden er zoal bestaan! Daarnaast gaan we ook ritsen, coupenaden en verschillende andere naaitechnieken behandelen. We maken allemaal tegelijk dezelfde proeven en er wordt per les een vooraf bepaald onderdeel behandelt. Thuis, als je zelf een naaimachine hebt, kan je deze techniek dan nog eens herhalen als je dat leuk vindt. In de twee laatste lessen ga je aan de slag met een eigen project! Deze bereid je in de lessen daarvoor voor en ga je zelf op zoek naar bijpassende stof. De Lange Tafel heeft een kleine collectie in stoffen en fournituren die je kan aanschaffen. 

 • Deze cursus wordt gegeven op de zaterdagochtend van 10:00u tot 12:00u.
   

 • Lesduur is 2 uur. 
   

 • De data zullen naar alle waarschijnlijkheid op deze dagen vallen:
  7, 14, 21 oktober / 4, 11,18 november / 2 en 9 december. 
   

 • Kosten zijn €189,- voor 8 opeenvolgende lessen. Inclusief lesmateriaal. 
   

 • Mogelijkheid om onze naaimachine's te gebruiken, dit gaat in overleg. Als je zelf een naaimachine hebt raden wij aan deze te gebruiken, zo wordt je thuis als je alleen werkt ook vertrouwder met jouw eigen machine!

Je gaat altijd naar huis met jouw gemaakte proeven en producten en de nieuwe kennis van het naaien! Ook kan je de stencils die je per les krijgt mee naar huis nemen, deze kunnen jou thuis weer verder helpen als je alleen verder aan de slag wil gaan. Wij bieden tijdens de lessen hulp bij alle voorkomende stappen van het maken van de opdrachten. ​​​

 

VRAGEN? / tijdens het naaien thuis?

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00u tot 17:30u mag je ons via de live chat of app vragen stellen (andere tijden mag ook, maar het kan voorkomen dat een reactie dan langer duurt). Hierdoor heb je op een door jouw gekozen tijdstip thuis onze ondersteuning bij je naaiwerk. Ook mag je ons altijd mailen met vragen of initiatieven die we bijvoorbeeld de eerstvolgende les samen op kunnen pakken. Zo kunnen wij de bijbehorende lesmaterialen voorbereiden. ​

MATERIAAL

Inclusief alle materialen en lesmateriaal voor de eerste 6 lessen. Scharen, garens en overige benodigdheden zijn wel ten alle tijden aanwezig bij ons in het atelier. De stoffen en fournituren voor het laatste project wat je zelf gaat kiezen dien je wel zelf aan te schaffen. Bij De Lange Tafel is er een kleine assortiment in stoffen en fournituren. Ook kan je het een en ander via ons bestellen. Verder kan je deze ook kopen in een andere stoffenwinkel of op de stoffenmarkt, hierin kunnen we je altijd informeren.


Voor iedere deelnemer is er een naaimachine beschikbaar tijdens de les (in overleg). Je mag natuurlijk ook je eigen naaimachine meenemen. Hierop ga je ten slotte je thuiswerk maken en na de lessen op doorwerken. 

​​

CURSUSDUUR
De lessen zijn in groepjes van maximaal 10 deelnemers eenmaal per week op de zaterdagochtend m.u.v. de schoolvakanties (in overleg). Na deze cursus heb je eventueel, wanneer er plek is, de mogelijkheid om door te stromen naar de naailes. Deze naailes wordt gegeven op de woensdagochtend van 10:00u tot 12:00u.

-------------------

LES MOMENTEN:

Zaterdag ochtend 10 - 12 uur

Elke week: 0 plekjes vrij​

>> Mocht je liever naailessen volgen? Als er plaats is in een van de naailessen kan je eventueel ook daarbij instromen.​ Mail hiervoor even via deze link.

Meld je hier aan!

Wil jij je aanmelden voor de naailes? Stuur een email!

Thanks for submitting!

bottom of page