top of page
Snijden van stof

Naailes in het atelier

De Lange Tafel is een creatieve studio en naai atelier in Noord Limburg. Je kan bij ons terecht voor textielprojecten, advies en maatwerk. Ook kan men in oplages textielproducten laten produceren. Sampling is mogelijk. Daarnaast kunnen creatieve professionals en hobbyisten workshops en cursussen volgen. 

NAAILES 

VOOR ZOWEL BEGINNERS ALS GEVORDERDEN

Heb je al veel naai-ervaring of ben je een beginner dan zijn deze naailessen leuk en interessant om te volgen.​

WAT GA JE DOEN?

Je gaat stapsgewijs je eigen textielproduct maken. Je bepaalt zelf de kleur, het model en de vorm van het product aan de hand van bijvoorbeeld een zelfmaak modeblad of een ander idee uit bijvoorbeeld een interieur blad. Wij helpen en adviseren je graag bij het uitzoeken van het patroon en de juiste stofkeuze. Je maakt kleding die je perfect past want je kan het patroon eventueel aanpassen op jouw eigen maten onder begeleiding. 

Je kan bijvoorbeeld een broek, topje, buitenkussens of interieur accessoires leren naaien, er zijn heel veel mogelijkheden. Deze naailes is ook voor het maken van kinder- en babykleding. De Lange Tafel heeft geen zelfmaak modebladen voor baby's en kinderen, deze dien je zelf aan te schaffen of mee te nemen. Wij bieden hulp bij alle voorkomende stappen van het maken van kleding en andere textielproducten, zoals het overnemen van de patronen, stoflegging, de juiste naaitechnieken en het omgaan met de naaimachine. 


Voor de meer gevorderde cursist kan bijvoorbeeld de aandacht meer gericht worden op moeilijke naaitechnieken zoals een gepaspoilleerde zak, splitten en kragen. Ook kan er worden geholpen bij wat kleine aanpassingen van een kledingmodel.

​​

PATRONEN

Patronen voor kleding zijn bij De Lange Tafel aanwezig en mag je gebruik van maken (o.a. Fibre Mood, La Maison Victor, e.d.).​

 

VRAGEN? / tijdens het naaien thuis?

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00u tot 17:30u mag je ons via de live chat of app vragen stellen (andere tijden mag ook, maar het kan voorkomen dat een reactie dan langer duurt). Hierdoor heb je op een door jouw gekozen tijdstip thuis onze ondersteuning bij je naaiwerk. Ook mag je ons altijd mailen met vragen of initiatieven die we bijvoorbeeld de eerstvolgende les samen op kunnen pakken. Zo kunnen wij de bijbehorende lesmaterialen voorbereiden. ​

MATERIAAL

De stoffen en fournituren voor de projecten die je gaat maken dien je zelf aan te schaffen. Bij De Lange Tafel is er een kleine assortiment in stoffen en fournituren. Ook kan je het een en ander via ons bestellen. Verder kan je deze ook kopen in een andere stoffenwinkel of op de stoffenmarkt, hierin kunnen we je informeren.


Voor iedere deelnemer is er een naaimachine beschikbaar tijdens de les (in overleg). Je mag natuurlijk ook je eigen naaimachine meenemen. Hierop ga je ten slotte je thuiswerk maken en na de lessen op doorwerken. 

​​

CURSUSDUUR
De lessen zijn in groepjes van 4 á 5 deelnemers eenmaal per week, zowel overdag als in de avond m.u.v. de schoolvakanties in overleg. Heb je liever wat vaker of minder les neem dan contact met ons op.

 

Deze lessen zijn eventueel ook als voorbereiding om door te stromen naar de cursus Basis Patroontekenen (deze lesdata zijn nog niet bekend).


Lesduur is 2 uur en de kosten zijn €18,90 per les. 

De lessen worden per 8 afgenomen en kunnen op 10 momenten gebruikt worden.

Na 10 keer een les krijg je een nieuwe kaart met opnieuw 8 lessen erop!

-------------------

LES MOMENTEN:

Woensdag ochtend 10 - 12 uur

Elke week: 0 plekjes vrij

Om de week: 0 plekje vrij

​​

>> Als er plaats is in een van de lessen kan je eventueel instromen.​ Mail hiervoor even via deze link.

Meld je hier aan!

Wil jij je aanmelden voor de naailes? Stuur een email!

Thanks for submitting!

bottom of page